Hranice is een stad in het oosten van Tsjechiƫ in het gebied wat Moraviƫ heet. Het heeft ongeveer 20.000 inwoners.

Hranice is per auto, trein en vliegtuig goed te bereiken. Ga je met de auto, dan ben je ongeveer 1200 km onderweg. Het wegennet en de ontsluitingen zijn goed en verbeteren regelmatig.

Wil je niet in 1 keer de rit maken? Dan kun je prima voor weinig geld overnachten. Ben je niet zo op luxe gesteld, maar wil je wel een fijne douche en goede maaltijd? Dan kun je voor een fractie van de prijs die je in Duitsland gewend bent te betalen overnachten.

Vanaf Praag ben je in 3,5 uur met de trein in Hranice. En wil je met het vliegtuig? Dan vlieg je in 3 uur en 15 minuten naar Ostrava en vervolgens brengt de trein je binnen 60 minuten naar Hranice.

In Hranice en omgeving zijn voldoende hotels en pensions te vinden in diverse prijsklassen. Van eenvoudig tot luxe en van een-persoonskamers tot familiekamers.

Ook is er een eenvoudige camping in Hranice te vinden.

In de omgeving van Hranice is prachtige natuur te vinden waar je urenlang kunt wandelen of fietsen. In de buurt zijn ook kastelen te vinden en sommige zijn te bezichtigen. In de omgeving zijn mooie steden waar je uitstekend kunt winkelen. Denk aan Ostrava, Olomouc, Brno. Een pak op maat laten maken? Degelijke kwaliteit voor een goede prijs: het kan nog in Tsjechiƫ.