Huygens Festival - 29 mei t/m 31 mei 2015:

Vanaf vrijdag 29 mei t/m zondag 31 mei 2015 is iedereen welkom in het oude centrum van Voorburg tijdens de 9e editie van het Huygens Festival. 

Uiteraard zal een delegatie uit Hranice niet ontbreken. Naast een aantal officiële genodigden komt het kinderkoor 'Cantabile' en een strijkorkest 'Senza Voci' uit Hranice.

Het kinderkoor treedt zaterdagochtend 30 mei rond 11 uur op tijdens het Huygens Festival. Het strijkorkest kunt U beluisteren tijdens het avondconcert in de Oude Kerk in Voorburg. Aanvang is 20.15 uur.

Op zondagochtend 31 mei is er een gezamenlijk concert in de St. Martinuskerk in Leidschendam. Aanvang 10.00 uur.

Naast het Huygens Festival worden ook de jubilea van de Stedenbanden gevierd. Het is namelijk dit jaar 25 jaar geleden dat de Stedenband met Hranice werd opgericht. En in 2016 is het 25 jaar geleden dat de Stedenband met Konstancin Jeziorna werd opgericht. Omdat beide jubilea dicht bij elkaar liggen is er voor gekozen om ze gecombineerd te vieren.

De laatste 20 jaar zijn zowel de huidige penningmeester en vice-voorzitter (Arnold van der Holst) als de huidige voorzitter (Frans van Veen) enthousiast betrokken bij de stedenband met Hranice. 

Meer informatie over het Huygens Festival kunt U vinden op de website van het Huygens Festival www.huygensfestival.net

 


Viering 25 jarig bestaan stedenband.