Dinsdag 12 december 2013:

Vorige week is de kerstboom, die door de gemeente Hranice is geschonken aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg, gekapt en op een vrachtwagen geladen, die inmiddels in Nederland is aangekomen. Maandagmorgen 9 decemberi is de boom aangekomen in Voorburg en geplaatst op de vertrouwde plaats naast de Oude kerk in de Herenstraat. De verlichting wordt daarna aangebracht en op donderdag 12 december worden de lichtjes om 17.00u aangestoken! 

Deze feestelijkheid wordt opgeluisterd door de 'Carroll Singers' van de Lusthofschool en de 'Dickens-kerstmannen' van muziekvereniging Sint Caecilia. Het aansteken zal worden gedaan door dominee Sterrenburg en hij zal daarbij worden bijgestaan door de heer Langer, een vooraanstaand inwoner van Hranice, die helemaal hier naar toe is gereisd om bij dit feestelijke moment aanwezig te kunnen zijn! 

We nodigen iedereen van harte uit om dit feestelijk moment mee te maken om zo uiting te geven aan het levend houden van de stedenband met Hranice. 

De laatste jaren hebben we veel medewerking gekregen van de Vereniging Ondernemend Oud Voorburg, waarvoor onze dank. Zeker is ook een woord van dank verschuldigd aan de kerkenraad van de Oude Kerk die al jaren de plaats ter beschikking stelt! De boom moest gekapt worden om verantwoord bosbeheer te kunnen voeren en zal na de feestdagen verwerkt worden tot compost. 

Nog even dit: We zijn als werkgroep nog niet helemaal uit de kosten van het vervoer en de plaatsing van de boom. Helpt u ons nog even mee?: De rekening van de Stedenband met Hranice is 52.03.01.498.

We hopen velen van u donderdagmiddag te mogen begroeten.


Woensdag 23 tm zondag 27 Oktober 2013: 

Na een paar maanden van intensieve voorbereiding reisde Windkracht 10 van woensdag 23 oktober tot en met zondag 27 oktober 2013 naar Hranice, Tsjechie. Het dubbel blaasquintet heeft drie concerten verzorgd in Hranice, samen met soliste Eva de Vries (viool). 

In 1979 startte de blazersgroep van het Haags Instrumentaal Jeugd-ensemble het "bla-bla-blazersensemble". Dit leidde in 1980 tot de oprichting van Windkracht 10, aanvankelijk onder leiding van Hans van Peet en sinds 1984 gedirigeerd door Ali Groen. 

In 1993 is Windkracht 10 onderdeel geworden van muziekvereniging St Caecilia te Voorburg, waardoor in 1997 al eerder een concertreis werd gemaakt naar Hranice. Andere buitenlandse tournees warden gemaakt naar Denemarken en Spanje. Al jaren wordt in min of meer ongewijzigde samenstelling gemusiceerd. De basisbezetting bestaat uit 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 hoorns en 2 fagotten, maar voor een uitgebreidere bezetting kunnen we gebruik maken van vele vaste invallers. 

In de loop der jaren heeft Windkracht 10 een repertoire van meer dan 50 werken opgebouwd, variërend van klassiek tot hedendaags. Voor Windkracht 10 werden verschillende composities geschreven en arrangementen gemaakt.

Voor dit bezoek stonden onder andere de volgende werken op het programma:

G. Bizet: Carmen: Ouverture en drie entracte's

R. Vaughan Williams - The Lark Ascending (solist Eva de Vries)

A. Dvořák : Serenade for strings Op 22. gearrangeerd voor blaasinstrumenten

F. Mendelsohn : Midzomernachtsdroom, gearrangeerd voor blaasinstrumenten 


 

24  Augustus 2013:

Cultureel Zomerfestival Voorburg.

Optreden verzorgt door de dansgroep Limited Edition uit Hranice, bestaande uit 9 meisjes en 1 volwassene. Zij brengen een mix van verschillende stijlen, zoals streetstyle, cabaret, broadway jazz en eigentijdse dans. 

Zij zijn ondergebracht bij gastgezinnen in Voorburg tijdens hun verblijf en hebben kennis kunnen maken met een aantal hoogtepunten in de Haagse regio, zoals een rondvaart door Den Haag met stichting de Ooievaart.


 

21 tm 28 April 2013:

Bezoek en optredens Europese Jazzdagen Hranice.

Voor de 7e maal heeft de Oldtime Jazzband opgetreden op de Europese Jazzdagen in Hranice. De Europese Jazzdagen kennen een intieme vorm van Jazzbeleving, waarbij op middelgrote locaties en zalen een zeer divers programma wordt aangeboden.

Ditmaal werden naast de Oldtime Jazzband optredens verzorgd door Jewish to Jazz. Een fusionproject tussen klezmer en jazz, de Tsjechische topklarinettist Felix Slovacek en de Australische gitarist Gwyn Ashton.

Op de slotavond van de Jazzdagen trad de Oldtime Jazzband samen op met het Bozena Zalewska Jazz Quartet uit Konstancin-Jeriorna, de Poolse zusterstad van Leidschendam-Voorburg en Hranice.