28 augustus t/m 30 augustus 2008:

Ontvangst van 3-tal bands, delegatie van Kiwanis en afvaardiging werkgroep uit Hranice.


 

30 augustus 2008:

Cultureel Zomerfestival 2008 op het Julianaplein in Voorburg met medewerking van:

Dansgroep "The Oldies",

HraniceModrá Opice (the Blue apes); funk,

HraniceZion Squad; reggea, Hranice; 

Workshop Oldtimers, dixieland Old style


 

20 september 2008:

Manifestatie "Leidschendam Leeft" . De werkgroep zal hier aanwezig zijn met en stand.


 

Oktober 2008:

Festival rond slivoviche en taarten in Hranice (jaarlijks terugkerende activiteit)


9 december  2008:

Feestelijke onsteking van de lampjes in de kerstboom geschonken door de zusterstad Hranice in aanwezigheid van de Tsjechische ambassadeur en burgemeester van der Sluijs. Muzikale omlijsting door The Chrismas Brothers en het koor van de Lusthofschool. Aanvang: 17.00 uur in de Herenstraat.


European Jazz days te Hranice.

Het is al bijna een begrip geworden: de Workshop Oldtimers geeft acte de presence op het festival. De band kan sinds jaar en dag rekenen op een vaste groep supporters die steevast meegaan. Sommigen hebben inmiddels een goede relatie opgebouwd met vrienden en muzikanten aldaar. Hierdoor ontstaan leuke optredens, contacten en jam-sessies in soms heel verrassende samenstelling.

De organisatie van deze reizen ligt sinds jaar-en-dag in handen van Imca Krakau.

Op het festival treden ook bands op van divers pluimage uit o.a. Cuba, Slowakije, Tsjechië, Nederland, Amerika.


Ontsteken lichtjes in de Kerstboom.

Dinsdagmiddag 9 december om 17.00 uur was het dan zover: Burgermeester van der Sluijs en de ambassadeur van Tsjechië  dhr. mr. Mares ontstaken met een druk op de knop de lichtjes van de kerstboom die - traditiegetrouw - door de gemeente Hranice aan de gemeente LeidschendamVoorburg werd geschonken.

Nieuwe lichtjes maken er weer een feestelijk en sfeerbepalend beeld van in onze mooie Herenstraat. Op 24 december - tijdens de traditionele lichtjesavond - zal de 15-meter hoge boom prachtig tot zijn recht komen.

De muzikale omlijsting was in handen van The Christmas Brothers (het kerstmannenorkest van muziekvereniging St. Caecilia, Voorburg) en het koor van de Lusthofschool.

Jaarlijks moeten er vanwege het bosbeheer in Hranice bomen worden gekapt. De mooiste wordt geschonken aan onze gemeente.