11 december 2007:

Feestelijk ontsteken van de lampjes in de kerstboom uit Hranice in de Herenstraat te Voorburg in aanwezigheid van burgemeester Wildner uit Hranice en burgemeester van der Sluijs uit LeidschendamVoorburg. Aanvang: 17.00 uur.

De muzikale omlijsting zal verzorgt worden door het Kerstmannenorkest van muziekvereniging St. Caecilia, Voorburg.

Oktober 2007 - Deelname festival Trnkač 2007

Het jaarlijkse festival Trnkač in Hranice is een cultureel en culinair festival. Dit jaar zal waarschijnlijk ook een delegatie vanuit Leidschendam-Voorburg hieraan deelnemen. 


 

27 april 2007 t/m 1 mei 2007 - Bezoek kinderkoor

Bezoek kinderkoor uit Hranice voor enkele concerten in Leidschendam-Voorburg. Op 28 april heeft het kinderkoor een sfeervol concert gegeven in de kerk OLV ten Hemelopneming aan de Laan van Nieuw Oost Einde in Voorburg. Het kinderkoor, bestaande uit 30 kinderen van 10 tot 19 jaar, zong vele liedjes uit het hoofd onder akoestische begeleiding van een contrabas, gitaar, piano, viool en bongo's. Bij het concert was naast de nodige belangstellenden ook wethouder Zwartepoorte aanwezig. Aansluitend heeft het kinderkoor in dezelfde kerk de H. Mis begeleid.

Op 29 april heeft het kinderkoor 's ochtends ook in de Petrus en Pauluskerk in Leidschendam de H. Mis begeleid. In de middag hebben zij kennis gemaakt met onze regio door enkele bezoeken aan Leiden en Den Haag.

Maandagochtend was het tijd voor het koor om kennis te maken met iets typisch Nederlands: Koninginnedag. Na hun steentje bijgedragen te hebben aan de aubade gaven zij een mini-buitenconcert op de sfeervolle binnenplaats van Huize Swaensteijn. Onder toeziend oog van waarnemend burgemeester Bruins werd de belangstellenden een intiem concert voorgeschoteld.